Geschiedenis

Geschiedenis


Het Groninger Studenten Toneel is niet altijd een studentenvereniging geweest. We zijn in de zomer van 2003 als stichting opgericht door zes studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Deze studenten hadden het gevoel dat er iets miste binnen cultureel Groningen. Nergens was een onafhankelijke organisatie waar studenten op een professionele manier toneel konden maken. In Groningen zijn weliswaar subgroepen van studentenverenigingen die zich met toneel bezighouden, maar deze zijn niet toegankelijk voor alle studenten, slechts voor leden. Dit gat in cultureel Groningen moest dus opgevuld worden, hiertoe is het GST opgericht.

In onze tijd als stichting ontstond er een hechte groep studenten die geregeld naast de producties afspraken om een drankje te doen en een, jazeker dames en heren, lekker potje te weerwolven. Niet gek dus dat het 14e stichtingbestuur besloot dat het tijd werd om de stichting te veranderen naar een vereniging en zo geschiedde in 2017. Inmiddels gaan we nog steeds geregeld een avondje weerwolven, maar hebben we ook een legioen van andere activiteiten op de planning staan, waaronder theaterlessen. 

In een paar jaar tijd zijn we van geen leden uitgegroeid, naar een vereniging met bijna 200 leden. Met behulp van onze commissies is er elke week wel wat te doen bij GST!


Voor meer informatie over onze vereniging, bekijk ook onze eigen GST-pagina op Studenten Wegwijzer , een platform waar studenten allerlei tips & aanbiedingen kunnen vinden voor een fijn studiejaar.


GroningenLife

GroningenLife is een platform voor (aankomende) studenten in Groningen. Wij zijn een groep enthousiaste studenten die jou alles kunnen vertellen over het studentenleven in Groningen. Op onze website groningenlife.nl kun je informatie vinden over studeren, hotspots, cultuur, verenigingen, wonen, sporten en werken. Neem ook een kijkje op onze instagram pagina (@groningenlife), waar wij leuke content posten voor (aankomende) studenten!


Onze sponsoren