Spelersgroepen

Theatercursussen bij het Groninger Studenten Toneel

Het schooljaar wordt verdeeld in vier blokken, waarvan ieder blok bestaat uit negen lessen. Het vierde blok zal van 12 april tot 11 juni zijn. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een keuze te maken voor welke spelersgroep je je in wil schrijven. Aanmelden kan door te klikken op de activiteit!


Spelersgroepen tijdens COVID-19

Het derde spelersblok zal vanwege de lockdown online zijn. En ook in de toekomst zullen de advisen van het RIVM en maatregelen van de regering opgevolg worden. Wanneer het weer mogelijk is, zullen de lessen weer fysiek worden. Deze zullen in dat geval op ander halve meter afstand zijn. Naar aanleiding van de corona maatregelen hebben wij besloten om met een kleiner aantal mensen in de spelersgroepen te gaan werken.

Verder bevindt zich op deze pagina het lesrooster en een korte introductie van wat je kan verwachten in elke spelersgroep. 

Wat kun je verwachten van een spelersgroep?

  • Wekelijks twee uur theater spelen met een gezellige groep GST'ers

  • Lessen die gegeven worden door ervaren docenten, waarvan de invulling verschilt per docent 

  • Samen naborrelen na het spelen

Wat verwachten wij van jou? 

  • Als je je inschrijft voor een spelersgroep verwachten we dat je aanwezig bent, en bereid bent het werk voor de gekozen spelersgroep te doen. Mocht je niet kunnen ben je gediend dit telefonisch aan te geven aan de Commissaris Interne Betrekkingen of de theaterdocent.

  • Wij vinden jullie mening erg belangrijk: voor feedback, het aandragen van thema’s en algemene vragen.

Voor vragen en/of met betrekking tot de spelergroepen kan je mailen naar internebetrekkingen@groningerstudententoneel.nl


De docenten en zijn of haar lessen

Op de woensdagavond: Jelke Rijpma

Hallo, mijn naam is Jelke Rijpma. Ik ben 23 jaar oud. Ik kom uit Leeuwarden en studeer daar aan de NHL-Stenden Docent Theater. Naast mijn studie ben ik actief bij het theatergezelschap Tryater en daar volg ik een interne acteursopleiding.

Vier Elementen

Tijdens mijn lessen gaan we werken aan de “Vier Elementen” van Helmert Woudenberg.
Deze methodiek is gericht op de elementen; Water,Aarde,Vuur en Lucht.
We gaan deze elementen gebruiken om mee te improviseren.
Door deze elementen toe te passen creëer je extra lagen in jou spel als acteur in
conflictsituaties. Als je deze methodiek toepast kun je gaan experimenteren met
verschillende kleuren tijdens de scène. Jou personage komt bijvoorbeeld boos op, maar die
boosheid komt ergens vandaan. Dus in plaats van de hele tijd die boosheid vast te houden
gaan wij onderzoeken waar dat vandaan komt en welke lagen er nog meer onder zitten.
Heb jij zin om met mij te gaan experimenteren welke verschillende lagen jij nog meer bezit
als acteur. Kies dan mijn lesblok en dan gaan we samen het onderzoek aan.

Profielfoto_Anton.JPG


corrie.jpg

Op de vrijdagavond:

Hoi! Mijn naam is Corrie derdejaars student van Docent Theater. Studeren doe ik in Leeuwarden, maar ik ben een geboren en getogen Groninger! Ontzettend leuk dus dat ik hier les mag gaan geven bij het GST! Theater is voor mij het mooiste middel om mensen raken, iets te laten ervaren of aan het denken te zetten. De veelzijdigheid fascineert mij.

Performance 

Het aankomende blok wil ik met jullie aan de slag met het zelf maken van een eigen performance! Tijdens deze lessenreeks gaan we bezig met bronnenonderzoek, het zelf schrijven van teksten en dit alles uitwerken tot een (digitale) presentatie van je eigen gemaakte product! Ben je benieuwd wat je zelf in huis hebt? En hoe je geïnspireerd kunt raken door alles om je heen; zelfs door je kamer waar je nu al zo lang in opgesloten zit? Dan ga ik graag met je aan de slag! Je maakt het hele maak proces van het maken van een performance mee. 

Van alles wat

Theater is het mooiste middel om mensen raken, iets te laten ervaren of aan het denken te zetten. Veelzijdigheid fascineert mij. Vandaar dat ik het ontzettend leuk vind om het aankomende blok weer een lessenreeksen 'van alles wat' te geven. We gaan samen kijken naar verschillende disciplines binnen toneel. Zoals een schrijfles, locatie theater of bewegings theater. En dan dat om te beginnen vanuit je eigen kamer!

DagTijdLocatieDocentTyper les

Woensdag18:00 - 20:00OnlineVier ElementenJelke Rijpma

Vrijdag18:00 - 20:00OnlineCorrie BansemaPerformance
Vrijdag20:00 - 22:00OnlineCorrie BansemaVan alles wat

Dit blok zal online starten, mochten we weer fysiek kunnen spelen kunnen de tijden van de blokken iets veranderen. 

Onze sponsoren