Spelersgroepen

Theatercursussen bij het Groninger Studenten Toneel

Het schooljaar wordt verdeeld in vier blokken, waarvan ieder blok bestaat uit negen lessen. Het tweede blok zal van 22 november tot 2 februari zijn. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een keuze te maken voor welke spelersgroep je je in wil schrijven. Aanmelden kan door te klikken op de activiteit!

Wat kun je verwachten van een spelersgroep?

  • Wekelijks twee uur theater spelen met een gezellige groep GST'ers;

  • Lessen die gegeven worden door ervaren docenten, waarvan de invulling verschilt per docent;

  • Samen naborrelen na het spelen.

Wat verwachten wij van jou? 

  • Als je je inschrijft voor een spelersgroep verwachten we dat je aanwezig bent, en bereid bent het werk voor de gekozen spelersgroep te doen. Mocht je niet kunnen ben je gediend dit aan te geven aan de Commissaris Interne Betrekkingen & de theaterdocent.

  • Wij vinden jullie mening erg belangrijk: voor feedback, het aandragen van thema’s en algemene vragen.

Voor vragen met betrekking tot de spelergroepen kan je mailen naar internebetrekkingen@groningerstudententoneel.nl


De docenten & de lessen

Op de maandagavond: Francien Homan

Kleinkunst!

Hoi! Ik ben Francien Homan. Ik ben in juni afgestudeerd aan de Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Ik werk als redacteur voor verschillende uitgeverijen en ben ik regelmatig achter mijn piano, of op een yogamat te vinden.

Kleinkunst gaat over jou: over wie jij bent en wat je bedenkt.

In deze cursus gaan we aan de slag met eigen materiaal. Aan de hand van verschillende (schrijf)opdrachten onderzoek je wie jij bent als maker en bouw je portfolio op. Welke vorm is het meest geschikt voor wat jij wilt vertellen? En welke vormen passen het beste bij jou? Ben jij een geboren liedjesschrijver of schrijf jij schitterende monologen? Of schud jij juist zo als stand up comedian de ene na de andere grap uit je mouw?

Naast creëren ga je ook leren over het vak zelf. Hoe kun je het publiek laten voelen wat jij wilt dat ze voelen? We gaan werken aan stem en overdracht, podiumgebruik en speltechniek.

De cursus wordt afgesloten met een wervelende presentatie voor publiek waarin alle spelers als echte kleinkunstenaars 10 minuten aan eigen werk op het podium tonen.

Ervaring is niet nodig, wel een flinke dosis creativiteit en zin om theater te maken.

Francien_Homan.jpg


Imke_Mol.jpg

Op de dinsdagavond: Imke Mol

Improvisatie

Hoi! Mijn naam is Imke Mol. Na een studie Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Groningen (ik speelde zelfs ooit mee in een voorstelling van het GST!) vertrok ik naar Gent, en daar ben ik in 2019 afgestudeerd aan de toneelschool KASK Drama. Sindsdien maak en speel ik voorstellingen met mijn eigen collectief WOLF WOLF en speel ik bij het Ensemble Theater Antwerpen. En momenteel volg ik de master Muziektheater aan ArtEZ in Arnhem.

Tijdens mijn lessen gaan we aan de slag met improvisatie, dus met toneelspelen zonder dat er van tevoren tekst vaststaat. Het is verleidelijk om tijdens het improviseren snel toe te (willen) werken naar een heftige climax, met veel ruzies, veel gekheid en veel geschreeuw. Dat is misschien wel leuk en geinig om te doen, maar lang niet altijd het interessantst. Ik ben daarom ook meer geïnteresseerd in “normaalheid” -misschien soms zelfs saaiheid?-, echtheid, verstilling en verdieping in improvisatiescènes. We gaan met elkaar onderzoeken wat daar de kracht van kan zijn.

Ervaring is niet nodig, en laat ook zeker verlegenheid of de gedachte/angst dat jij niet zou kunnen improviseren je niet tegenhouden om je bij dit blok aan te sluiten. Iedereen kan namelijk improviseren, dus jij ook!


Op de woensdagavond: Marijke Meems

Eigen invulling

Marijke is theaterdocent en actrice. Heeft in tal van voorstellingen gespeeld. Van korte festival voorstellingen tot Shakespeare in het theater. Daarnaast heeft ze veel lesgegeven aan middelbare scholieren en regisseert ze koren. Ze is moeder van Teuntje (2 jaar), getrouwd met Piet en woont in Middelstum.

Wat vind jij leuk? Zijn er aspecten van theater die je interesseren, maar heb je die nog nooit kunnen ontdekken? Of wil je juist veel nieuwe dingen ontdekken?

In dit blok gaat de groep samen met Marijke de invulling van de lessen bepalen, naar jullie eigen wensen.

Marijke_Meems.JPG
DagTijdLocatieDocentThema
Maandag18:00-20:00Het FloreshuisFrancien HomanKleinkunst
Maandag20:15-22:15Het FloreshuisFrancien HomanKleinkunst

Dinsdag19:00-21:00Le Petit TheatreImke MolImprovisatie
Dinsdag21:15-23:15Le Petit TheatreImke MolImprovisatie

Woensdag19:00 - 21:00Werktheater MoiMarijke MeemsEigen Invulling
Woensdag21:15 - 23:15Werktheater MoiMarijke MeemsEigen Invulling

Onze sponsoren