Spelersgroepen

Spelersgroepen blok 2

No upcoming events

Theatercursussen bij het Groninger Studenten Toneel

Het schooljaar wordt verdeeld in vier blokken, waarvan ieder blok bestaat uit negen lessen. Het tweede blok zal van 23 november tot 7 februari zijn. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een keuze te maken voor welke spelersgroep je je in wil schrijven.
Aanmelden kan door te klikken op de activiteit!

Spelersgroepen tijdens COVID-19
Wanneer er toneel gespeeld wordt is de anderhalve meter afstand volgens de huidige regels niet noodzakelijk, ga er dus ook vanuit dat wanneer je je opgeeft voor een spelersgroep mensen met je in contact zullen zijn. Naar aanleiding van de corona maatregelen van het RIVM hebben hebben wij besloten om met een kleiner aantal mensen in de spelersgroepen te gaan werken. Om dit te compenseren is er een extra spelersgroep!

Verder bevindt zich op deze pagina het lesrooster en een korte introductie van wat je kan verwachten in elke spelersgroep. 

Wat kun je verwachten van een spelersgroep?

  • Wekelijks twee uur theater spelen met een gezellige groep GST'ers

  • Lessen die gegeven worden door ervaren docenten, waarvan de invulling verschilt per docent 

  • Samen naborrelen na het spelen

Wat verwachten wij van jou? 

  • Als je je inschrijft voor een spelersgroep verwachten we dat je aanwezig bent, en bereid bent het werk voor de gekozen spelersgroep te doen. Mocht je niet kunnen ben je gediend dit telefonisch aan te geven aan de Commissaris Interne Betrekkingen of de theaterdocent.

  • Wij vinden jullie mening erg belangrijk: voor feedback, het aandragen van thema’s en algemene vragen.

Voor vragen en/of met betrekking tot de spelergroepen kan je mailen naar internebetrekkingen@groningerstudententoneel.nl


De docenten en zijn of haar lessen

Op de maandagavond: Corrie Bansema

Ook dit blok mag ik weer les lekker les gaan geven! Ik ben derdejaars student Docent Theater. Theater is voor mij het mooiste middel om mensen raken, iets te laten ervaren of aan het denken te zetten. De veelzijdigheid fascineert mij. Vandaar ook dat ik het ontzettend leuk vind om het aankomende blok weer twee lessenreeksen 'van alles wat' te geven. We gaan samen kijken naar verschillende diciplines binnen toneel. Dit blok is leuk voor nieuwe mensen maar ook voor hen die het leuk vinden elke week iets nieuws te doen!

corrie.jpg
Corrie BansemaOp de dinsdagavond: Tim van der Molen

Workshopstijl monologen/dialogen (speltechnieken)

Net zoals afgelopen periode lezen we gezamenlijk een stuk, vervolgens kies jij een gedeelte uit wat je inspireert, uitdaagt en nieuwsgierig maakt. Deze tekst leer je uit je hoofd en dan werken we hier samen aan op de vloer. Het is een persoonlijke tocht die begint bij jouw niveau en waarin we onderzoeken wat jij nodig hebt om te groeien als speler. Halverwege zullen we een nieuw stuk lezen en gaan jullie in duo’s werken aan een dialoog. Het is een mengeling van spelen en geïnspireerd worden door groepsgenoten. Daarbij leer je ook nog twee stukken kennen. Hopelijk worden het bijzondere sessies.

foto_tim.jpgOp de woensdagavond: Marjolein Inklaar

Improvisatie

Tijdens de lessen zullen we uiteraard eerst starten bij de basis, ook als je al ervaring hebt met improvisatietheater leert de ervaring dat een opfrisser nooit kwaad kan. We zullen bezig gaan met twee hoofdstromen in improvisatietheater: Theatersport & De Vloer Op. Terwijl deze er heel anders uitzien hebben uiteraard beide hun roots in dezelfde basis. We zullen we een korte improvisatietheatershow neerzetten waar beide vormen aan bod komen – een mooie mix dus!

Globaal overzicht van de lessen:

  • (Hernieuwd) kennismaken met de basisbeginselen van improvisatietheater 

  • Van ‘theatersport’ tot de ‘de vloer op’

  • Ontdekken wat het inhoud om echt de ander te laten stralen, te accepteren, en in het moment te acteren/reageren.

  • Hoe start je een scène rustig op, vind je het conflict, en kom je tot de afronding hiervan.

  • En het allerbelangrijkste: Hoe leer je plezier te krijgen/houden in falen?

marjolein.jpgOp de vrijdagavond: Anne Corporaal

Locatietheater

De lessen zullen beginnen met de basisbeginselen van locatietheater, zo zal er ook aandacht gegeven worden aan de geschiedenis. Er worden in groepjes eigen scenes gemaakt met een overkoepelend thema op locatie. Ook bezoeken we een theatergezelschap om inspiratie op te doen. We gaan kijken naar de opbouw van een scene en hoe je deze weer rond afwerkt. Om in deze lessen zoveel mogelijk te leren is het ook de bedoeling dat je thuis het een en ander doet. Als je je inschrijft voor deze spelersgroep wordt er van je verwacht dat je dit ook af hebt wanneer dit van je gevraagd wordt. 

Muziektheater

Op vrijdagavond zal de tweede les muziektheater zijn. De lessen zullen beginnen met de basisbeginselen van muziektheater. Er zal er ook aandacht gegeven worden aan de geschiedenis en dramaturgische aspecten van muziektheater. Een instrument spelen is niet noodzakelijk voor deze lessen, mocht je dat wel doen laat dat dan even weten in je aanmelding, dat is extra leuk. Om in deze lessen zoveel mogelijk te leren is het ook de bedoeling dat je thuis het een en ander doet. Als je je inschrijft voor deze spelersgroep wordt er van je verwacht dat je dit ook af hebt wanneer dit van je gevraagd wordt. Er zal worden in gegaan op de geschiedenis en dramateurgie van het muziektheater. 

anne.pngDagTijdLocatieDocentTyper les
Maandag

18:30 - 20:30

Werktheater MoiCorrie BansemaVan alles wat
Maandag20:45 - 22:45Werktheater MoiCorrie BansemaVan alles wat
Dinsdag18:00 - 20:00Werktheater MoiTim van der MolenSpeltechnieken
Dinsdag20:15 - 22:15Werktheater MoiTim van der MolenSpeltechnieken
Woensdag18:45 - 20:45Het Oude ForumMarjolein InklaarImprovisatie
Woensdag21:00 - 23:00Het Oude ForumMarjolein InklaarImprovisatie
Vrijdag18:45 - 20:45Het Oude ForumAnne CorporaalLocatietheater
Vrijdag21:00 - 23:00Het Oude ForumAnne CorporaalMuziektheater
Onze sponsoren