Spelersgroepen

Schrijf je NU in voor de spelersgroep naar jouw keuze! 

Binnenkort begint het derde blok spelersgroepen. Op 30 januari om 12:00 tot en met 9 februari 18:00 is het mogelijk om je hiervoor in te schrijven. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om je in te schrijven voor de spelersgroep die het beste bij jou past. Drie fantastische theaterdocenten gaan het laatste halfjaar met jullie aan de slag en op deze pagina stellen we ze even aan jullie voor. Ook zullen er binnenkort leuke introductiefilmpjes uitgebracht worden van de docenten die je kunnen helpen met het maken van je keuze. Verder staat er op deze pagina het lesrooster met de locaties van de spelersgroepen. Als je de beste keuze wil maken, zorg dan dat je alles goed hebt doorgelezen! Met vragen kun je altijd terecht bij internebetrekkingen@groningerstudententoneel.nl en krijg je zo snel mogelijk antwoord. 

Veel plezier en tot bij de spelersgroepen!

Liefs,

Fatum Abubakar Mohamed

Commissaris Interne Betrekkingen 


Het jaar wordt verdeeld in vier blokken, waarvan ieder blok bestaat uit negen lessen. Voorheen zou elke docent een thema kiezen in het theater en dit gedurende een semester behandelen. Dit jaar willen wij het anders aanpakken en gaan we oriëntatielessen introduceren in onze spelersgroepen. Mocht je nog geen idee hebben waar jou interesses liggen in de verschillende stromingen binnen het theater, dan kun je tijdens deze lessen er wellicht achter komen wat jou ligt. Tijdens deze lessen zullen er verschillende thema’s binnen het theater aan bod komen om zo in aanraking te komen met zoveel verschillende stromingen binnen het theater. Elke docent geeft het eerste blokuur een oriëntatieles en daarna een blokuur een verdiepende les. We stimuleren voornamelijk nieuwe leden om de oriëntatiegroepen te kiezen, maar ook oude leden die het leuk lijken om een veelzijdig theateraanbod te krijgen. Schrijf je vooral in!


Wat kun je verwachten van een spelersgroep?

  • Elke week twee uur theater spelen met een gezellige groep GST'ers
  • Lessen gegeven door ervaren docenten, waarvan invulling verschilt per docent 
  • Samen naborrelen na het spelen 


Wat verwachten wij van jou? 

  • Als je je inschrijft voor een spelersgroep verwachten we dat je aanwezig bent. Mocht je niet kunnen ben je gediend dit telefonisch aan te geven bij de docent of bij de Commissaris Interne Betrekkingen.
  • Wij vinden jullie mening erg belangrijk: voor feedback, aandragen van thema’s en algemene vragen kun je altijd terecht bij de Commissaris Interne Betrekkingen.


Van welke drie docenten kan ik les krijgen?

Maak kennis met de eerste docent: Anniek Akkerman

Hallo! Mijn naam is Anniek Akkerman en ik ben afgelopen zomer afgestudeerd aan Docent Theater aan de NHL Stenden in Leeuwarden. Waar ik mij vooral heb bezig gehouden met het ontwikkelen en onderzoeken van theater op andere plekken dan in het theater op een podium. Ik heb bijvoorbeeld een theatrale rondleidingen door kastelen gemaakt en een Who-Done-it met echte acteurs ontwikkeld. Ook heb ik voorstellingen op locaties zoals in het bos, op een schoolplein of in een container gespeeld of geregisseerd.
Deze fascinatie voor de diversiteit van theater komt ook terug in mijn lessen, waar het vooral zal gaan over de verschillende manieren hoe je je publiek kan raken en hoe je een verhaal kan vertellen. Want ik vind dat dat het belangrijkste is wat een acteur doet, het vertellen van een verhaal aan een publiek.
Als docent vind ik de lol van het ‘niet weten’ het leukst, omdat dan alle mogelijke opties nog open staan en dus alles mag en kan. Het uitproberen van nieuwe dingen of iets doen want je niet kent of denkt te kunnen, brengt altijd nieuwe uitgangspunten en inzichten met zich mee voor jezelf en voor anderen en daar leren we allemaal wat van.


Maak kennis met de tweede docent: Tim van der Molen

Daar ben ik weer. Afgelopen jaar heb ik één van de producties mogen regisseren en het jaar ervoor heb ik lesgegeven bij deze vereniging. Alle goede dingen komen in drie heb ik horen zeggen. Vandaar dat ik nog een keer terug kom om les te geven. Mijn naam is Tim van der Molen en ik ben sinds deze zomer docerend theater maker. Ik ben begonnen in het Shakespeare theater in Diever en ben zo via twee jaar toneelschool op de docent theater opleiding in Arnhem terecht gekomen. Mijn achtergrond zie je ook terug in mijn lessen. Ik houd van goed teksttoneel en onderzoek graag de fundamenten van het acteren. Maar goed, ik vind het ook erg leuk om een bewegingsimprovisatie te geven. Theater is het mooist en misschien wel belangrijkste wat er is en dat breng ik graag op mensen over.

Tijdens deze verdiepingslessen gaan we onderzoek doen naar oprecht acteren. We gaan kijken hoe jij jezelf mee kunt nemen op de vloer. We beginnen met hele elementaire opdrachten om vervolgens via improvisatie door te bouwen naar (klassieke) dialogen. We gaan onderzoeken hoe je zo dicht mogelijk bij jezelf blijft op het toneel. Opzoek naar gekaderde realiteit. Hoe komt het publiek naar jou toe? Hoe zorg je ervoor dat je niet gaat ‘Marco Borsato acteren’. Een persoonlijk blok waar je leert over jezelf op de vloer, over spelen en over elkaar. Lekker peuren en wroeten in de ambacht van het acteren.


Maak kennis met de derde docent: Joyce Banus

Wat begon met een voorliefde voor het na doen van K3-dansjes groeide uit tot mijn passie om theater te maken. Sinds een maandje ben ik afgestudeerd docent theater aan de NHL Stenden in Leeuwarden. De laatste jaren heb ik me vooral bezig gehouden met het maken van verschillende kleine producties. Als theaterdocent ben ik dan ook erg makend ingesteld en ik zal dan ook samen met jullie scenes gaan maken en zetten. Wellicht zouden we deze aan het eind van het semester kunnen presenteren aan de andere groepen. 

Als docent staat spelplezier bij mij voorop. Ik kijk er dan ook naar uit om met jullie op een leuke en speelse manier verschillende thema's rondom theater op te zoeken. Zelf werk ik het liefst met spelers vanuit improvisatie toe naar dynamische scenes. 


Waar en wanneer vinden de spelersgroepen plaats?

- de dinsdag spelersgroepen zullen zijn van 11 februari tot en met 7 april

- de woensdag spelersgroepen zullen zijn van 26 februari tot en met 15 april

- de vrijdag spelersgroepen zullen zijn van 14 februari tot en met 10 april

Voor de dinsdaggroep zullen er geen theaterlessen zijn op 28 april (meivakantie) en 5 mei (bevrijdingsdag), voor de woensdaggroep zal er op 29 april (meivakantie) geen theaterles zijn en voor de vrijdaggroep zal er geen theaterles zijn op 1 mei (meivakantie).

In het rooster hieronder kun je de locaties, tijden en docenten vinden. 

  Dag

  Tijd 

  Locatie

  Docent

Type les

Dinsdag

18:00-20:00

Werktheater Moi

Joyce Banus

Oriëntatieles

Dinsdag

20:00-22:00

Werktheater Moi

Joyce Banus

Verdiepende les

Woensdag

19:00-21:00

Het Floreshuis

Anniek Akkerman

Oriëntatieles

Woensdag

21:00-23:00

Het Floreshuis

Anniek Akkerman

Verdiepende les

Vrijdag

18:00-20:00

Usva dramazaal

Tim van der Molen

Oriëntatieles

Vrijdag

20:15-22:15

Usva dramazaal

Tim van der Molen

Verdiepende les