Onze voorstellingen


15369241_1281415731922050_5818187755027991320_o

Woyzeck (2017)

Het Groninger Studenten Toneel waagt zich 180 jaar na de dood van de schrijver Georg Büchner, aan het inmiddels beroemde 
verhaal van Woyzeck. Franz Woyzeck is een jonge en arme soldaat, woont samen met Marie, waarmee hij een dochter heeft. In de poging zijn gezin te onderhouden werkt Franz voor een stel dokters die hem al een kwart jaar niet anders doen eten dan kiwi’s.

 
deposter

Midzomernachtdroom (2017)

‘Midzomernachtdroom’ is een komisch drama over ingewikkelde liefdesverhoudingen tussen vier jonge mensen. Zo wil Hermia niet uitgehuwelijkt worden aan Demetria, omdat ze verliefd is op Lysander. Hermia’s vriendin Helena is wel verliefd op Demetria, maar haar liefde wordt niet beantwoord. Volgt u het nog? Met chemische middelen wordt liefde gevonden waar eerst niets was. Bereid u voor op varkens, Adidas en spannende dansroutines in nachtclub Bos.

 
poster festen

Festen (2016)

Naar de gelijknamige Deense film uit 1998 van Thomas Vinterberg. De toneelversie van Festen is slechts enkele keren in Nederland en Vlaanderen te zien geweest. Festen draait allemaal om een familiereünie. Vader Helge, het sterke hoofd van een welgestelde Deense familie, viert zijn vijftigste verjaardag. Zijn kinderen, twee zoons, een dochter, hun aanhang en vele… Lees meer »

 
Poster 'Het Proces' Jpg(1)

Het Proces (2016)

Met trots presenteert het Groninger Studenten Toneel haar tweede productie van het jaar ‘Het Proces’! Het Proces gaat over Josef K, een vooraanstaande bankmedewerker, die van de ene op de andere dag in een absurde nachtmerrie terecht komt. Hij wordt van zijn bed gelicht en gearresteerd, zonder te weten waarvoor. Overtuigd van zijn onschuld gaat K… Lees meer »

 
poster

Dood van een Handelsreiziger (2015)

Handelsreiziger Willy Loman loopt zich letterlijk en figuurlijk dood op de illusie van de American Dream. Hij vlucht in zijn fantasie en gaat hierin tot het uiterste, wat hem niet alleen een voelbaar innerlijk conflict oplevert, maar ook een intens conflict met zijn oudste zoon, Biff, die hij in hetzelfde keurslijf probeert te dwingen om… Lees meer »

 
marieposter

One Flew Over The Cuckoo’s Nest (2015)

Het boek One Flew Over The Cuckoo’s Nest van Ken Kesey kreeg vooral bekendheid door de met vijf oscars bekroonde verfilming van het boek in 1975, met daarin een hoofdrol voor Jack Nicholson als de crimineel Randle P. McMurphy. Deze kleine crimineel is eigenlijk veroordeeld tot dwangarbeid, maar komt in de kliniek terecht omdat er… Lees meer »

 
Wie is er bang

Wie is er bang? (2014)

Martha: “Ik ben lawaaierig en ordinair en ik heb hier de broek aan omdat iemand hier de broek aan moet hebben. Maar ik ben geen monster! Dat ben ik niet!” Het oudere echtpaar Martha en George nodigt na een faculteitsfeestje het jongere echtpaar Nick en Honey uit voor een borrel bij hen thuis. Het wordt… Lees meer »

 
Mensenhater

De Mensenhater (2014)

Een hechte vriendengroep, met elkaar verbonden door plaats, tijd, status en afkomst. Ze delen alles, maar niets is wat het lijkt… Vriendschappen worden bezoedeld door verraad, roddels sneeuwen de waarheid onder, het leven wordt verwrongen door keiharde spelletjes op leven en dood. Eén man probeert zich te verzetten tegen het keiharde egoïsme, de bedrieglijke huichelarij,… Lees meer »

 
Boiling Frog

Boiling Frog (2013)

F: Pierre als ik jou nou zou vragen…. Als ik nou zou zeggen: ‘Pierre jij bent God en je kan om het even wat veranderen in de wereld.’ Doe dan ‘s. P: Wat!? F: Verander’s. Verander de wereld ‘s. P:…Op dit moment zou ik wel een beetje regen kunnen gebruiken. Het is nogal droog en… Lees meer »

 
Frankenstein

Frankenstein (2013)

‘De structuur van het leven, de dubbele helix, ligt opengebroken voor mijn ogen.’ ‘Ik ben verliefd.. op de schoonheid van de injectienaald, die onder de microscoop de benepen god opzuigt en inspuit.’ ‘Ik breek ALLE wetten.’ Professor Frankenstein heeft een grootse ontdekking gedaan: Hij is erin geslaagd om dode materie tot leven te wekken en… Lees meer »

 
Apocalypso

Apocalypso (2012)

Het einde der tijden is nabij! Of tenminste, zo lijkt het. De zon blijft halverwege steken, dode duiven vallen met bosjes uit de hemel, de ochtendkrant lekt bloed en de stad is verdwenen uit de atlas. Alles is verloren, maar één jongen kan de mensheid nog redden. Als hij maar wist hoe. JESSE: Ze zoeken… Lees meer »

 
cordoba

Cordoba (2012)

“Cordoba, in het jaar 1000. Een eiland van beschaving in een barbaarse wereld. De hoofdstad van een rijk waar iedereen vrolijk en trots naast elkaar kon leven: Joden, Christenen en Moslims.” De oude Kalief van Cordoba houdt ermee op. Hij heeft er genoeg van. Misschien vindt hij dat het allemaal te soepeltjes loopt in zijn… Lees meer »

 
vrienden_verona

Twee vrienden uit Verona (2011)

Liefde overwint alles. Alleen staat de liefde Proteus enorm in de weg. Hij is tot over zijn oren verliefd op het meisje van zijn beste vriend. De ellende begint pas echt als hij toegeeft aan zijn onderbuikgevoel en niet alleen zijn vriendin maar ook z’n beste vriend bedriegt. Liefde en egoïsme. Milaan en Verona worden… Lees meer »

 
Ifigeneia

Ifigineia (2011)

  Het Griekse leger staat onder leiding van Agamemnon klaar om af te varen naar Troje en hier de oorlog te uit te vechten. Echter: de godin Artemis geeft geen gunstige vaarwind. Agamemnon vraagt raad bij Artemis, die hem belooft zijn wind te geven wanneer hij zijn dochter, Ifigeneia, op het altaar aan Artemis zal… Lees meer »

 
Romeo&Julia

Romeo & Julia (2010)

‘Hatelijke liefde. Liefdevolle haat. Vleugels van lood. IJskoud vuur. Niets dat nog de juiste vormen aanneemt.’ Romeo en Julia (studie van een verdrinkend lichaam) is een verfrissende en weinig zoetsappige bewerking van Peter Verhelst op het welbekende romantische verhaal van William Shakespeare over Romeo en Julia die, als door een lichtflits getroffen, verliefd worden op… Lees meer »

 
Spelersgroep Sangria! (2010)

Sangria! (2010)

Het stuk Sangria speelt zich af in Hotel Klein Las Palmas waar Ger en Gerda de gasten het naar de zin proberen te maken. Een kunstzinnig echtpaar komt een paar dagen naar het verlaten hotel omdat ze in de buurt naar een tentoonstelling gaan. Ger en Gerda vallen de gasten lastig met hun ideeën over… Lees meer »

 
Alles/Regie

Alles (2009)

Wat zijn verschillen? Wat is liefde? wat is jaloezie? Deze vragen worden meer en minder expliciet gesteld in ‘Alles’. Maar wat centraal staat in dit stuk, is: Wat maakt ons menselijk?Wanneer acht aliëns hun thuis planeet Alles verlaten en op Aarde komen, blijkt deze vraag zowel moeilijker als makkelijker te beantwoorden dan gedacht. Al dat voor… Lees meer »

 
Cocktail

Cocktail (2009)

“Humoristisch, bizar en onontkoombaar!” Het Groninger Studenten Toneel speelt dit jaar (2009) het stuk “Cocktail”, geschreven door Gerardjan Rijnders. Dit stuk is gebaseerd op “The Cocktail Party” van T.S. Eliot en is door Rijnders herschreven tot een compleet eigen, absurd stuk. Cocktail gaat in het kort over acht vrienden die niet zonder en niet met… Lees meer »

 
rust-vrede-flinterman-2008

Rust, Vrede en Flinterman (2008)

Het stuk Rust, Vrede en Flinterman speelt zich af in de showroom van de begrafenisonderneming ‘Flinterman Uitvaarten’. Aan het hoofd van de onderneming staat Esmé Flinterman die ook de zorg draagt over haar dementerende moeder en haar puberende dochter. Als op een gegeven moment neef Lenny Flinterman komt opdagen, krijgt de familie te maken met… Lees meer »

 
castmomentenvangeluk[1]

Momenten van geluk (2008)

In een restaurant wordt de verjaardag van Laura Schaafsma gevierd. Behalve de jarige en haar man Gerard, zijn ook hun twee zoons met partners aanwezig. Dit feestelijke uitje wordt een humoristisch slagveld onder het motto ‘familie:je kan niet mèt, maar ook niet zonder’. ‘Momenten van geluk’ is een komedie van de Britse toneelschrijver Alan Ayckbourn,… Lees meer »

 
castcyrano[1]

Cyrano de Bergerac (2007)

Volgens het in 1897 geschreven verhaal van Edmond Rostand, dat het toneelstuk in 1640 in Parijs laat beginnen, is Cyrano de Bergerac, dichter en aanvoerder van de cadetten in het Franse leger, verliefd op zijn nichtje Roxane. Maar omdat hij zo’n lange neus heeft, denkt hij dat ze nooit van hem zal houden. Tot ze… Lees meer »

 
Vuurproef Cast

De Vuurproef (2007)

De Vuurproef behandelt een waar gebeurde geschiedenis: de heksenjacht in het Amerikaanse dorp Salem in 1692, die tientallen slachtoffers maakte. Arthur Miller (van Dood van een Handelsreiziger), baseerde zich op de oorspronkelijke rechtbankverslagen en schreef een bijna documentair stuk, waarin de echte personages en werkelijke gebeurtenissen centraal staan. Pijnlijk precies toont Miller hoe in een… Lees meer »

 
Cast On The Road

On the Road (2006)

Een groep vrienden bij elkaar, alles als vanouds. Vrienden die elkaar denken te kennen. Vrienden die denken dat alles al gezegd is. Vrienden bij elkaar, uit gewoonte? Om niet alleen te hoeven zijn? Maar wat nu, als je daar geen zin meer in hebt? Als je wilt kiezen voor jezelf, maar nog niet durft, of… Lees meer »

 
Cast Les Liaisons 2006

Les Liaisons Dangereuses (2006)

Les Liasons Dangereuses is een stuk geschreven door Christopher Hampton gebaseerd op een briefwisseling van enkele eeuwen geleden in een actuele bewerking van Ger Thijs en regisseur Eran Ben-Michael. Verleiding, wraak en verovering zijn nog maar een kleine greep van elementen uit de tijdloze thematiek van dit verhaal. De beeldschone Madame de Merteuil wil wraak… Lees meer »

 
Repetitie Los Zand

Los Zand (2005)

De hoofdpersoon waar het in het stuk Los Zand om draait is afwezig en de bewuste zakenman en wetenschapper laat de hele voorstelling op zich wachten. Zijn familie zit gedurende het stuk voor zijn huldiging in een multifunctioneel congresgebouw te wachten en tot ergernis van dochter Suzan heeft haar moeder Winnie haar lesbische maitresse Saar… Lees meer »

 
GST

De Nacht van de Bonobos (2005)

Bonobo’s zijn de hippies onder de mensapen. Ze zijn zorgeloos, genotzuchtig en lossen hun conflicten niet op via agressie, maar via seksueel contact. Als chimpansees afkomstig zijn van Mars, dan komen de bonobo’s beslist van Venus. Met de intrigerende titel ‘De nacht van de Bonobo’s’ maakt de Nederlandse auteur Oscar van den Boogaard zijn debuut… Lees meer »

 
GST

Een doodleuke erfenis (2004)

‘Een doodleuke erfenis’ is een komische thriller die zich begin 1900 in de bibliotheek van een groot landhuis afspeelt. Enige tijd tevoren is de oude landheer overleden die zes, op z’n zachtst gezegd, nogal excentrieke kinderen achterlaat. De hele familie is bijeen gekomen in de bibliotheek om bij de opening van het testament aanwezig te… Lees meer »

 
GST

God (2003)

De vraag of er een god bestaat wordt in dit stuk (gelukkig) niet beantwoordt. Wel wordt op een absurdistische/humoristische wijze omgegaan met deze vraag. Met een schakeling tussen het nu en de tijd van de oude Grieken wordt u voortdurend op het verkeerde been gezet. Op zijn eigen, kenmerkende wijze schetst Woody Allen een verhaal… Lees meer »